Index / Verder

Hoe kunnen wij weten dat er een God is?

 

Velen geloven niet dat er een God is omdat ze daarvoor geen bewijs hebben. Ook de wetenschap insinueert meestal dat er geen God zou zijn. Zo zijn ideeŽn ontstaan over het ontstaan van het Heelal ( de oerknaltheorie ), en de ontwikkeling van soorten dieren uit andere ( evolutietheorie ).

Avondrood: Acryl op katoen 60 x 80 cm.

Maar zijn deze theorieŽn wel waar?

Nee, de oerknaltheorie kan niet omdat er nu eenmaal niets kan voortkomen uit niets.

Bovendien zou volgens die oerknaltheorie het Heelal steeds langzamer moeten uitdijen en uiteindelijk zou alles weer moeten samenkomen ergens in het midden ( zwaartepunt ). De laatste ontdekkingen tonen echter aan dat het Heelal steeds sneller uitdijt, inplaats van wat geleerden jarenlang voorspelden.

Ook de evolutietheorie klopt ook niet.

De bio-diversiteit neemt momenteel met meer dan 30 soorten per dag af. Toch komt er niet ťťn soort op natuurlijke wijze bij.

Volgens de evolutie-theorie zou bovendien het leven alleen voortplanting en voortbestaan tot doel hebben van de sterkste en de slimste. Voor ons voortbestaan is het bijvoorbeeld niet nodig dat we kleuren kunnen zien. Zwart-wit zien, of alleen infra-rood, zou ook voldoende zijn voor ons voortbestaan. Het zien van kleur zou een overbodige luxe zijn die zich niet zou ontwikkelen. Maar het zien van kleuren is er!

In het tijdperk van de dinosaurieŽrs waren zoogdieren niet groter dan een rat. Gelooft u dat walvissen, en zelfs de mens, van een soort rat afkomstig zijn? Het eerste leven zou zelfs bacterie-achtig zijn. Miljoenen jaren zouden dat ineens wel mogelijk moeten maken, geheel zonder Schepper. En dat terwijl het nu alleen lukt om bijvoorbeeld van honden kleine honden te fokken, of juist hele grote, maar er een kat van maken gaat u natuurlijk te ver.

Ook zitten de archeologen nog steeds met de missinglinks, de tussenvormen die ontbreken, maar die overvloedig aanwezig zouden moeten zijn, bij de geleidelijke overgangen van de ene naar de andere soort.

DNA onderzoek heeft aangetoont dat alle mensen ťťn gezamelijke moeder ( Eva ) zouden hebben, dus dat we niet als groep langzaam geŽvolueerd zijn.

De evolutietheorie geeft geen antwoord op de vraag waarom bijvoorbeeld bloemen mooi zijn, om te overleven is dit niet nodig. Het maakt de insecten die ze bestuiven niet uit of ze mooi zijn of niet, als er maar stuifmeel en nectar te halen is.

De evolutietheorie geeft geen antwoord op de vraag waarom wij moraal, naastenliefde en mededogen hebben. Voor ons voortbestaan staan concurenten ons juist in de weg, alleen de sterkste en de slimste zou zich zoveel mogelijk moeten voortplanten. Serie-moordenaars van zwakkere soortgenoten en serie-verkrachters zouden in dat opzicht juist logisch en volmaakt handelen. Toch zal niemand hun gedrag goedkeuren, behalve hun eigen zieke geest misschien.

Berg met dorpje: Olieverfschilderij 50 x 40 cm.

Maar hiermee is hooguit bewezen dat de oerknal- en evolutie-theorie niet kloppen. Een duidelijk bewijs dat er een Schepper moet zijn is gelegen in de baan waarin de Aarde rond de Zon draait. De Aarde wordt precies even hard door de Zon aangetrokken als hij uit zijn cirkelvormige baan wil vliegen. Interessant, maar waarom lukt dit wonder dan niet met satellieten. Satellieten draaien ook in het luchtledige, maar zijn voorzien van raketjes die ze van tijd tot tijd een paar honderd meter verplaatsen om ze op de plaats te houden. Het is niet normaal dat de Aarde miljarden jaren in zijn baan blijft. Stel we plaatsen twee krachtige magneten vlak bij elkaar, en we hangen er een naald tussen. Het is overduidelijk dat binnen mum van tijd die naald naar of de ene, of de andere magneet zal vliegen. Er is duidelijk iets nodig om de naald langdurig op zijn plaats te houden, een meet en regelsysteem. Zo is het ook met de Aarde, of hij vliegt naar de Zon, of hij verdwijnt in het Heelal. In werkelijkheid is het nog gecompliceerder, er slingerd nog een Maan omheen, er zijn van tijd tot tijd inslagen van Meteorieten, en er zijn nog andere Planeten die aantrekkingskrachten uitoefenen. Geen enkel object in de ruimte zal van nature miljarden jaren in een precieze baan rond een groter Hemellichaam blijven draaien, het is een instabiel evenwicht. Het meet- en regelsysteem moet wel van God afkomstig zijn ( zie Psalm 78:69, Psalm 104:5, Prediker 1:4 ).

Ook de wijze waarop een klein volk als de Joden, in de oudheid, herhaalde malen uit slavernij bevrijd werd, is een duidelijk voorbeeld dat er een God moet zijn. Denk maar eens aan de bevrijding uit Egypte, een wereldmachtmacht waarvan de Farao denkt dat hijzelf God is, laat niet zomaar zijn slaven gaan ( Exodus 3:4-17, Ex 5:2, Ex 7:21, Ex 8:6, Ex 8:17, Ex 8:24, Ex 9:6, Ex 9:10, Ex 9:23+24, Ex 10:14, Ex 10:22+23, Ex 12:7+29, Ex 14:21-28 ).

Later gingen de Joden weer in ballingschap in het verre Babylon ( Irak ), de volgende wereldmacht. Deze viel zoals voorspeld ten prooi aan de Meden en de Perzen ( Jesaja 13:17-18 ). Zelfs in ťťn nacht viel het Koninkrijk Babylon ( DaniŽl 5:30+31 ). De Meden en Perzen lieten later de Joden gaan, zoals voorspeld ( Jeremia 25:11, Da 9:2, Ezra 1:1-5 ). Welk ander klein volk gaat zo vaak in slavernij en ballingschap en keert terug naar het Heilige Land? Zonder God was dit beslist niet gebeurt!

 

Index / Verder