Index / Verder

Armageddon 2

Pas geleden ontving ik van een diepgelovige en goed onderzoekende medechristen de onderstaande berekening over Armageddon. Ik vind hem dermate interessant dat ik deze kennis niet wil onthouden aan de bezoekers van deze Christensite.

Beste John,

In een eerste e-mail schreef ik jou, dat ik aangenaam verrast was met jouw site. Meer speciaal over het artikel " armageddon".

Hierbij geef ik jou een piste die in mijn gedachtegang voorkomt:

Bij de tekst: als ge dan de gruwel die verwoesting brengt ziet staan op mijn heilige berg.., dan dacht ik aan de el-aksa moskee op de tempel berg.  Deze bouw is gestart in 688 . Het joodse volk was van die dag uit het gehele gebied verdreven.

Indien nu OP.12:6 hierop betrekking heeft, en de duur van 1260 dagen inderdaad jaren zijn  dan komen we uit in 1948. De stichting van de staat IsraŽl.

Als we DAN.8:13-14 lezen over de 2300 dagen ( welke dan jaren zijn) en Daniel ons het begin aangeeft (DAN.8:20). De datum dat de Perzen werden verslagen, Dat was in 333vC,en daar de 2300 jaar bij optellen dan belanden we in het jaar 1967. Het jaar dat Jeruzalem werd heroverd.

Indien bij het staken van het gedurig offer in DAN.12:11-12   de bouw van de moskee als data wordt genomen . En daar 1290 jaar bij tellen komen we aan 1978. Op deze datum werd de vredesverklaring tussen Egypte en IsraŽl in Camp David ondertekent. Voor het eerst was er met Egypte, sinds de uittocht vrede.

Als laatste getal geeft Daniel ons 1335, en vermeld daarbij "welzalig hij die deze dagen bereikt". Naar mijn mening ben je pas zalig als de ellende van Armageddon voorbij is. Indien we  1335 optellen bij 688 komen we in het jaar 2023. Het jaar waarin alles zal voleindigt zijn.

Begrijp je mijn verrassing, bij het lezen van jouw site dat Armageddon begint in 2019. en dat het van dan af nog ongeveer 3,5 duurt.

Ik weet wel dat we beiden verschillende berekeningen hanteren , toch blijft het eigenaardig dat we ongeveer op hetzelfde uitkomen. Van een ding ben ik zeker: We zitten in de goede richting.

Hoe dan ook beste John, ik hoop dat dat jou evenveel sterkt als het dat bij mij heeft gedaan.

Groetjes,

Luc.

Index / Verder